5 Ekim 2013 Cumartesi

Utah Utah.. (Nihayett)

14. Ayim bitecek. Burda yani Utah sinirlari icerisinde. Ve Zat-i Sahanem ancak buralari anlatabilecek. En nihayetinde bi zahmet olaraktan! Hem buralara dair anlatmak istedigim yazmak istedigim onlarca meselem var, hemde hic yok. bu nasil bir celiskidir Ya Rabbim! Fakat yazma istegi kimi zaman cok kuvvetli gelirken ve sen onu ertelersen, sonra da yazma isteginin gelmesini beklersen boyle kelimeler agzinda tikili kaliver iste. ne yazacagini sasirirsin.
Konudan cok uzaklastim. ne diyordum? Utah
Burasi daglar arasinda kalmis ulkenin bir cok yerine bayagi uzak mesafelerle dolu bir eyalet. ornegin New Yorka ucak ile 5 saat, Chicagoya 3  saat falan.Benim yasadigim ilcenin adi Logan. daha cok bir kasaba. Nufusu 50.00 civarinda. ve kar yagdimi 6 ay erimeyen cinsten bir sehir. cok asiri soguk. sadece 2 ay yaz mevsimi oluyor. tam olarak 3 ay bile degil. sicagi da yakici ve kuru tahmin edemeyeceginiz kadar cildi catlatan bir kurulukta bir sicak. Akdeniz de buyumus biri olarak ben burda ikinci kisimi gecirecegim. Bugun Ekim 5. iki gun once 3 Ekim de yilin ilk kari yagmis bulunmakta. yaklasik bir 10 dakika yagdi ve bitti sukur ki sulu yagdi tutmadi. Buranin insani aliskin dogal olarak bu soguklari. bizim gibi disardan gelenler kis gelince, hatta su aralar gelmeye baslayinca depresif bir hal aliyorlar :) kar yagicak aylarca erimeyecek uhuu falan tarzi serzenisleri cokca duyabiliriz. :)) Logan hakkinda daha fazla bilgi isterseniz su linke "http://en.wikipedia.org/wiki/Logan,_Utah " basvurabilir daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
Utah eyalaetinin colleri ve kanyonlari da cok meshurdur. Ha tabi Mormonlari unutmamak lazim. Amerika da yogun olarak Mormonlar Utah eyalaetinde yasmaktadirlar. Logan da sokakta gordugunuz hemen hemen her insan Mormondur. yani Mormon olmayanlarin sayisi cok az diyebiliriz. 
Bublarin kendilerine ait dinleri kitaplai vardir. her bir Mormonun en enn az 4 cocugu vardir. ve cok kucuk yaslarda evleniyorlar. icki alkol, kumar zina gunahlari islememeye cok dikkat ederler. sigara dahi icmezler. hatta ve hatta Cola da icmezler. he birde kahve de icmezler :) icerisinde kafein oldugu icin. yolda yuruyen cok genc bir cift gorursunuz yaslari ancak 20 civarinda oldugunu tahmin edersiniz. ve peslerinde en az 2, yada 3 cocugun yurudugu gorulur. :)) ve son olarak aile baglari kuvvetlidir. Mormonlar hakkinda sein anlattiklarin cok az geldi derseniz. yine su linke basvurabilirsiniz. http://tr.wikipedia.org/wiki/Mormon



 Bu asagida ki fotograf Utas State universtesinin kampusunden bir manzara. evet yesilligi goz alici ve harikadir!


Evimizin cok yakininda bir mezarlik var. ve harika bakimli tertemiz bir yer :) yuruyus yapmak icin cok ideal bir mekan. orada siklikla yururum. Logan da en cok hosuma giden yer  diyebilirim.





bu golde yine Loganin sinirrlari icerisinde Secon Dam adli bir gol. bu fotogralar yaklasik 1 hafta once cekildi. hava serin ve ikindi vaktiydi. en guzel bu mevsimde oluyor bu gol. fakat kisin. agzina kadar doluyor ve sadece bir kere gittim. parmaklari mi bukememistim. cok dehset bir soguk vardi.

 cokca sincap gormek mumkun. fakat cok kaciyiorlar. fotograflamak cok zor.




simdilik buradan aktaracaklarim bunlar. fazla birsey anlatmadigimin farkindayim. mesele burda ki yiyecek sikintisindan :( helal haram noktasinda cok fazla sey var. umarim arasi cok uzun olmaz. tez vakitte gelir yine yazarim....

1 yorum:

  1. yalniz utah pek yesilli bir yermis :) yesile bu kadar meftun ama kisin bir kari bu kadar kolay birakamamasi utah'in ayri bir dilemmasi.. gezmis görmüs gibi hissettim kendimi, gönlüne saglik ;)

    YanıtlaSil

Yorum, düşünce, ne dersen artık...